Osnovno održavanje i nadgledanje hosting naloga

Održavanje veb-sajta podrazumeva redovna mesečna ažuriranja WordPress platforme, teme i dodataka, primena sigurnosnih principa i redovne rezervne kopije. To su neophodni koraci održavanja veb-sajta. Nije neuobičajeno da zlonamerne skripte unose neželjeni kod na nedovoljno zaštićene veb lokacije. Ako se nađete u takvoj situaciji i imate sreću da ništa nije izbrisano sa vašeg veb-sajta ili imate ažurirane rezervne kopije, pred vama je još veliki izazov da se rešite inficiranih fajlova.

Zlonamerne skripte često su infiltrirane i umnožene u različitim direktorijima. U nekim situacijama ne možemo se osloniti samo na skener zlonamernog softvera i bezbednost veb servera. WordPress programeri dobro poznaju strukturu WordPress direktorijuma, što olakšava otkrivanje fascikli i datoteka koje ne pripadaju određenoj lokaciji. Ovo može doprineti efikasnijem održavanju veb-sajta.

Svaki veb-sajt mora primeniti barem osnovne sigurnosne principe redovnog održavanja.

Koliko vredi vaš veb-sajt? Gubitak veb-sajta zbog neodržavanja može negativno uticati na vaše poslovanje.

Srednji plan održavanja veb-sajta

Pored osnovnog održavanja veb-sajta potrebno je da pratite i resurse koje pruža vaš veb hosting provajder. Upravljanje domenama, praćenje resursa veb servera ( skladišne memorije, propusnog opsega, aktivnih servisa i dr. ), nalozima E-pošte, aktivne usluge, korisnički nalozi, dozvole za pristup datotekama i još mnogo toga.

Ako koristite e-poštu sa domenom veb-sajta, morate da upravljate svojim nalozima i zauzećem memorije jer se resursi mogu brzo prekoračiti.

Ova usluga se odnosi na jednu veb lokaciju i jedan hosting server na mesečnom nivou.

Ova usluga se odnosi na jedan veb-sajt na mesečnom nivou. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili zahteva, možete ih navesti u poruci. Popunite formular i pošaljite.

Saznajte više

Srednji plan

  • Ažuriranje WordPress platforme
  • Ažuriranje WordPress dodataka
  • Rešavanje konflikta skripti
  • Sigurnost veb-sajta
  • Rad sa servisima hosting naloga *
  • Kreiranje rezervne kopije
  • Mesečni izveštaj