Održavanje veb-sajta, nadgledanje hosting naloga i SEO optimizacija

Održavanje veb-sajta podrazumeva redovna mesečna ažuriranja WordPress platforme, teme i dodataka, primena sigurnosnih principa i redovne rezervne kopije. To su neophodni koraci održavanja veb-sajta. Nije neuobičajeno da zlonamerne skripte unose neželjeni kod na nedovoljno zaštićene veb lokacije. Ako se nađete u takvoj situaciji i imate sreću da ništa nije izbrisano sa vašeg veb-sajta ili imate ažurirane rezervne kopije, pred vama je još veliki izazov da se rešite inficiranih fajlova.

Zlonamerne skripte često su infiltrirane i umnožene u različitim direktorijima. U nekim situacijama ne možemo se osloniti samo na skener zlonamernog softvera i bezbednost veb servera. WordPress programeri dobro poznaju strukturu WordPress direktorijuma, što olakšava otkrivanje fascikli i datoteka koje ne pripadaju određenoj lokaciji. Ovo može doprineti efikasnijem održavanju veb-sajta.

Svaki veb-sajt mora primeniti barem osnovne sigurnosne principe redovnog održavanja.

Koliko vredi vaš veb-sajt? Gubitak veb-sajta zbog neodržavanja može negativno uticati na vaše poslovanje.

Napredni plan održavanja veb-sajta

Pored osnovnog održavanja veb-sajta i praćenja resursa koji pruža vaš hosting provajder, ovaj plan uključuje Google analitiku i osnove SEO principa optimizacije za bolje performanse i rangiranje veb-sajta.

Google analitika vam daje uvid u zaista mnogo statističkih podataka posećenosti vašeg veb-sajta. Od toga kako posetioci pronalaze i koriste vaš veb-sajt, do uređaja i lokacije sa kojih pristupaju. Na osnovu tih informacija možete donositi određene odluke o daljem razvoju ili shvatiti navike posetioca sajta kao i njihovu zainteresovanost.

On-site SEO (on-page SEO) je praksa optimizacije veb-sajta u cilju poboljšanja rangiranja i vidljivosti u pretraživačima. Postoji zaista mnogo faktora koji utiču na to i potrebno je posvetiti pažnju svakoj veb stranici.

Ova usluga se odnosi na jedan veb-sajt na mesečnom nivou. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili zahteva, možete ih navesti u poruci. Popunite formular i pošaljite.

Saznajte više

Napredni plan

  • Ažuriranje WordPress platforme
  • Ažuriranje WordPress dodataka
  • Rešavanje konflikta skripti
  • Sigurnost veb-sajta
  • Rad sa servisima hosting naloga *
  • Google analitika
  • Osnovna on-site SEO optimizacija
  • Kreiranje rezervne kopije podataka
  • Kreiranje mesečnog izveštaja